Een hypotheek of een step?

Er is een steptocht door Singapore die avond, van 18:00 tot 23:00. Ik geef me aarzelend op, want vijf uur steppen lijkt me ondoenlijk voor een backpackoma. Maar ik vind het idee maf genoeg om toch mee te gaan.

Het moet bijna dertig jaar geleden zijn, maar steppen verleer je nooit. Veel stoepen zijn bekleed met gladde tegels, dus het rollen kost weinig inspanning.

We stoppen regelmatig voor uitleg over de stad, de politiek, het geloof en de gebouwen. We razen langs stoepen vol Chinese restaurantjes onder rode lampions, lopen door een luxe winkelcentrum dat zo groot is, dat je je er met een golfkarretje door een piccolo doorheen kan laten rijden en maken foto’s van de bont verlichte kunstwerken langs het water.

En zo, rollend langs de verlichte wolkenkrabbers met de warme wind door mijn haar, begrijp ik niet waarom iemand ooit een vaste baan en een hypotheek zou willen.