I’ll be back…

1 weekend, 5 bibliotheken, 3 tall mocha’s, 231 foto’s, bodemloze inspiratie, 1 nieuw boekidee, 0 Guinness en 2 blaren. Het geschiedenismuseum, het museum voor moderne kunst en de bergen rond de stad ontbreken nog: Dublin past niet in één weekend. Mijn geest was graag langer gebleven, maar mijn voeten en benen verlangen naar het werk: actief van de parkeerplaats naar het bureau en dan lekker uitrusten.

Ik ben niet zo van de souvenirs, maar heb er hier vier gekocht, waaronder dingen die in andere landen niet had gevonden. In Dublin vond ik wat ik zocht en wat ik niet zocht. Ik kom hier terug. Dat zeg ik niet vaak, want het onbekende lokt als een goed boek in een oude bibliotheek. Ik vind het heerlijk om ergens te komen waar ik niks ken. Waar ik alles observeer als antropoloog, van inwoner tot reclame en verkeersborden. Het is ook leuk als je na een paar dagen blind de weg naar het hostel terug vindt en in en uit de tram stapt alsof je een ‘local’ bent. Maar zodra het te bekend wordt en de dingen je niet meer opvallen, is het tijd om te gaan. Ik ben, behalve aan thee, verslaafd aan nieuwe impulsen.

Maar in Dublin kom ik terug. Uiterlijk dan, wanneer ik weer naar iets op zoek ben. Ik Dublin vind je dat waarvan je niet eens wist dat je het zocht. Als een grote zandbak vol schatten die niet eens begraven zijn.