Thuis blijven of Benidorm

Het belooft weer een kilometerrijke dag te worden in Tallinn, Estland: Russische gevangenis, Stalinistische bioscoop, middeleeuwse steeg, barok façades. Je bent rijziger of je bent het niet. Maar eigenlijk zou ik liefst in een tentje gaan zitten en met een moccachino het leven overpeinzen. Of vanachter een warme kachel thee drinken, over zee staren en een nieuwe roman verzinnen.

Hoewel ik dit jaar weinig gereisd heb, ben ik een beetje sight-see-moe. Wat voegt kerk 309 nog toe aan mijn leven? En hoeveel foto’s van gerestaureerde gebouwen kan een mens hebben? Ik ren door middeleeuwse poorten alsof ik ze dagelijks zie en maak mijn foto’s al lopend uit de losse pols.

Misschien moet ik eindelijk eens mijn grenzen gaan verleggen. Iets heel anders gaan doen, iets plannen wat ik nog nooit gedaan heb: een lang weekend thuis blijven. En als dat gelukt is, kan ik volgend jaar eens over Benidorm gaan nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *