Gezonde pijn

Ik hoop niet dat het bijna kerst is, want ik heb genoeg dennenbomen gezien voor de komende 3 jaar, maar verder is vakantie heel gezond. Toen ik in Narva de kliniek zag, wist ik zeker dat ik de komende dagen geen dokter nodig zou hebben. Inmiddels doet alles pijn: schouders, nek, rug, knie en mijn enkels branden van het zwikken door het mulle zand en de losse keien.

Lekker een stukje fietsen in een natuurpark: na 5 kilometer naaldbomen wordt het wat saai en na 10 kilometer verlang je naar elk beetje afleiding: al was het maar een tegenligger. De kust is geweldig: eilandje, keien, bos, gras en zoals dat een goede zee betaamt, veel water. Een paar uur lang geen mens gezien en alleen de wind gehoord. Geen reclameborden, ringtones en moeten.

Na 35 km fietsen en 3 uur wandelen voel ik mij, geestelijk, heel gezond. Ik wil nooit meer een mobieltje aanraken, nooit meer haasten en jagen. Ik wil nooit meer terug naar de echte wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *