Cadeau zonder strik

Soms heb je dat, op reis, dat je iets ziet dat niet op het programma staat. Waar je per ongeluk langsrijdt en je zomaar in je schoot geworpen krijgt. Zoals een gesprek met een praatgraag Iraanse op een terras, een kerkfeestje in een Slowaaks gehucht en de afsluiting van een schooljaar in Jordanie.

We reden gewoon van A naar B, van Dana naar Wadi Musa, toen Harrison vlaggetjes zag. Een schoolplein met tenten, microfoons en een heleboel mannen op klapstoelen. We werden van harte welkom geheten en kregen een plekje in de tent. We praatten met jongens die bijna geen Engels konden, hoorden toespraken en liedjes die we niet verstonden en aten dingen die we niet kenden niet herkenden. Dat zijn geen ingredienten voor een geweldig feestje, maar wel voor een geweldige ervaring; een cadeautje.