Cappuccino in Jordanië

“Een boek voor de echte reiziger, vol humor, ellende en treffende vergelijkingen. Het bewijst dat je een nieuwe wereld kunt ontdekken zonder te reizen.”

– Maria Genova, journalist en schrijver

Jordanië is een land waar je soms het gevoel hebt dat je door de Bijbel rijdt. Diezelfde middag kom je ineens in een Indiana Jonesomgeving terecht. De volgende dag ben je de hoofdpersoon in een roman van Stephen King of in een aflevering van Fawlty Towers. Je kan drijven op het water van de Dode Zee en paardrijden op Mars. In Jordanië kan alles.

Ik ben fan van het land, omdat het vriendelijk is en de variatie enorm. Ieder mens kan aan zijn trekken komen in Jordanië. Ik was er elf jaar geleden ook, maar ik ging nog een keer, omdat ik graag wilde dat mijn man dit land zou leren kennen. Een bestemming vol zand, ruïne-hotels, spookrijders, koelkastmagneten met kamelen, wereldwonderen op de weg, eeuwenoude karresporen en achterkanten zo lelijk als een bavianenkont. We drinken spijtcappuccino, overnachten onder de sterrenhemel, luisteren naar Boney M. en ontdekken de mysterieuze blauwe hand. 

We reden twee weken door het land van Petra en paarden, Romeinen en rommel, souvenirs en schatkamers, kloven en kastelen. Reis mee vanuit je luie stoel, waan je vanuit een overvolle trein in een verlaten woestijn, lees stukjes voor aan je partner die denkt dat Jordanië niet interessant is of gebruik het boek als voorpret voor je eigen reis. We horen graag wat je ervan vindt!

OVERAL TE KOOP! AL 4,5 STERREN!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks!

“Ik voelde me tijdens het lezen alsof ik zelf

de reis aan het maken was.”

– Sara Knockaert