Zandtaartjes

De beste maaltijden vind je niet perse in een sterrenrestaurant, zeker niet als je gevoelig bent voor sfeer. In de juiste setting kan je gortdroge, voorverpakt cakeje naar zoete, sappige sinaasappels smaken.

In Jordanië hebben we verschillende topmaaltijden gehad: Met het ontbijtpakketje van het hotel op de rand van een berg met uitzicht op de koningsgraven van Petra. Met een baguette, die een Fransman nog niet zou eten als hij omkwam van de honger, tussen de pilaren van Jerash. Een pannenkoekje dat op straat gebakken wordt en we gratis en met een glimlach mogen proeven. En op een matrasje onder de sterrenhemel van Wadi Rum. Met zand in je haar, op je handen en waarschijnlijk ook in de pan, smaken de aubergines en aardappels alsof je ze nog nooit eerder hebt gegeten.

In Iran leerde ik dat ik een ‘dipper’ ben. In Jordanië leer ik, dat ik een omgevingseter ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *