Verboden voor bikini’s

Als ik eerlijk ben zie ik liever een naakte olifant, dan een naakt mens. Ditzelfde geldt voor de sprinkhaan, het stokstaartje, de zandslang en de alpaca. Eigenlijk voor ieder dier. De mens vind ik, in natuurlijke vorm, niet zo goed gelukt.

Het is niet zo dat ik niet tegen bloot kan, maar gewoon dat ik het niet mooi vind. Net als de meeste mensen kijk ik liever naar een oude Pruisische wijk, dan een industrieterrein, naar een Monet dan een betonnen muur, naar de binnenkant van mijn ogen dan naar de inhoud van de sauna. Daarom was ik zo blij, op die dag in Hongarije.

Ik had al een tijd gereden en verlangde naar een camping, om mijn tentje te kunnen installeren en de rest van de middag nog even van het Balatonmeer te kunnen genieten. De kampeerplekken waren dun gezaaid, maar eindelijk had ik geluk. Voor de ingang was een slagboom en ernaast stonden bordjes: rond met een rode rand en daarin een mens in bikini. Geweldig! Zelden zo’n briljant idee gehoord als dit: mensen verbieden om in badkleding over de camping te lopen en ze verplichten een broek en een shirt te dragen. Geen naakte bierbuiken die langs je tent sloffen, ongetemde bossen borsthaar of hangborsten die bijna uit de stof vallen. Ik stapte uit en verlangde naar een relaxte dag. Er stond een rij voor de receptie dus ik staarde nog wat verder over de camping. Toen viel het kwartje pas.

Naakt tuinieren is niks voor mij. Tuinieren ook niet. Ik vier deze dag op mijn balkon.

(Blog geschreven naar aanleiding van de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren op de eerste zaterdag van mei.)