Danger!

Dit land is één grote droom: we gaan al op de eerste dag van een ‘drive-thru’-Starbucks naar een ‘drive-thru’-boom. Tussen de andere, oneindig grote Sequoias door. Zonder risico’s zijn dromen nooit: Voor mij zijn de vele haarspeldbochten langs afgronden zonder vangrail voldoende. Maar daarbij worden we de halve dag gewaarschuwd voor bosbranden en de hele dag voor beren. Onze bananenschil gaat al op de eerste parkeerplaats in een berenproof-container, want de banaan meedragen in onze rugzak zou volledig roekeloos zijn. Het is droog weer en dus hebben de beren honger. Onze overwerkte ‘land lady’ vertelt dat we niks op het aanrecht mogen laten liggen, bij afwezigheid de gordijnen van het huisje dicht moeten doen en ’s nachts de autodeur van het slot moeten laten, anders breken de beren de deur eruit. Inbreken in huis is altijd een optie, dat is bij haar gebeurd. Ze kwam haar huis binnen en zag een beer knabbelen bij het aanrecht.

Behalve brand- en beergevaar is er ook nog bevriesgevaar. Want de elektrische kacheltjes in onze jaren ’50 hut kunnen de nachtkou niet aan, ondanks de 30 graden die we overdag hebben. Maar gelukkig is ‘ons’ dorpje June Lake, een ‘no-shooting-zone’. Kunnen we toch nog rustig slapen.