Dé brug

De creativiteit van de Amerikaanse marketing kent geen grenzen. Het stikt in de wereld van de bruggen, maar je leven is niet compleet als je deze niet hebt gezien. Alleen al de naam ‘Golden Gate’ verhoogt de vreugde. Het is geen ‘sight’, het is een belevenis. Je kan er dan ook van alles mee: overheen lopen, fietsen of rijden, onderdoor varen, vanaf springen, ook al wordt dat met bordjes en een noodtelefoon ontmoedigd. Je kan over de rand kijken, naar de dolfijnen, en je kan ontelbare foto’s maken van het ‘internationaal oranje’, een kleur die je ook in de mist nog goed kan zien.

Maar hoogtepunt van elk Amerikaans hoogtepunt is toch de souvenirshop: boeken, kaarten en T-shirts zijn voor beginners. Als je echt verzamelaar bent, dan koop je een stropdas met afbeelding van de brug. Of een kerstbal. Of een pluche bot voor je hond. Hier moet een marketeer aan de drugs zijn geweest.