GROOT

De VS: het land van onbegrensde mogelijkheden. En onbegrensd is het. Dat merkt je als je in een rood kevertje door de weidse natuur rijdt waar geen eind aan lijkt te komen. Onbegrensd is ook de fantasie van de marketeers in dit land waar werkelijk alles te koop is: van BBQ-spatel met ingebouwd lampje tot grasveldje met nep-brandkraan voor de hond die op een flat woont. Ook het aantal calorieën lijkt geen limiet te hebben. Op de ontbijtkaart in de diner in Livermore zie je dat je met de meeste gerechten al ruim over je dagelijks benodigde dosis heen komt. Tenzij je voor de dieettip gaat: een soort omelet met surrogaat-ei. Het betsaat. Het seniorenmenu biedt uitkomst. Een klein betje van alles (worst, bavcon, hashbrown, ei) en een stapel pannenkoeken. Gortdroog want alle syrups zijn niet aan ons besteed. De rest van de vakantie ontbijten we met melk en cornflakes, maar ook dat kopen blijkt niet eenvoudig. Van de chocolate chip cookies zijn slechts een meter of zes verschillende soorten, maar de cereals beslaan een heel gangpad, plus nog een stuk aan de overkant. In stellingen zo hoog, dat zelfs een zak tortillachips van 800 gram niet groot lijkt. In Amerika is écht alles groter.