Beter Bier

Al is het terras nog zo mooi, de cappuccino achterhaalt haar wel… Vlonders op het water, loungebanken, een dalende zon boven een uitgestrekt meer, maar slechte koffie opgespoten met slagroom die verkocht wordt als cappuccino. Mensen zijn voor minder de bak ingegaan. Dan maar liever een Radler op ons eigen balkon met meerzicht (Ohrid). Na een dagje duiken op een bijzondere archeologische plek (Bay of the bones) waar maar liefst drie scherven en een stukje armbot op de bodem liggen. Of na een dagje wandelen langs een Romeins theater, een fort met uitzicht op de bergen van Albanië, een winkelstraat vol kleding en een markt met plastic bakjes met zelf-geplukte frambozen. Langs eindeloze ijsbakken, viennetta op een stokje, dikkige mensen, een taxibedrijf dat rijdt in Audi’s en zichzelf Mercedes‘ noemt. Alleen moet je je bier wel op tijd inslaan, want de supermarkten zijn dan wel tot laat geopend, maar na 21:00 uur (in de winter na 19:00 uur) mogen ze geen alcohol meer verkopen. Dan gaat de koeling op slot en komt er een rolgordijn voor het schap. Dus morgen, voor we langs het van viezigheid schuimende water gaan wandelen, staan we extra vroeg op om al ’s ochtends onze benodigde hoeveelheid Radler in te kunnen slaan. Gelukkig is de kans om hier aan alcohol verslaafd te raken dankzij het verkoopverbod een stuk kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *