Filipijns recept: rijst met kip

Beste Ate / Kuya,

De Filipijnen kennen een smakelijke en bijzonder gevarieerde keuken. Zij die er geweest zijn zullen zeker de enorme variatie aan smaken zijn gaan waarderen. In het eilandenrijk kan iedereen koken: man, vrouw, verslaafde, jongere, alsof ze de vele gevarieerde recepten via de genen hebben meegekregen. Hieronder een recept voor vier personen. Laat u niet afschrikken door de complexiteit en de vele ingrediënten. Als u genoeg honger hebt, zult u merken dat u in staat bent alles te bereiden en met smaak op te eten. Dus leg de vorken en lepels maar vast op tafel en verwen uw naasten met een stukje tropisch eiland op de Ikea-tafel!

Rijst met kip

Kook 400 gram rijst. Maak een par warm, doe er een klein beetje olie in en een schilletje van een gemberwortel en bak hierin 80 gram kip gaar. Laat bij Filipijnse gerechten altijd de vellen aa en de botten in de kip zitten. Serveer nooit kipfilet.

Eet smakelijk!

Weetje: Dit gerecht wordt traditioneel gegeten op zondagen, feestdagen en doordeweekse dagen.

PS: Ik werkte er als vrijwilliger en de middelen waren we beperkt. Daarom was dit de meest genuttigde maaltijd, drie keer per dag.